VESELI DECEMBER

December je mesec, ki je praznično obarvan. Obiščejo nas dobri možje, okrasimo hišo, diši po pecivu,… Največ prazničnega  vzdušja si ustvarimo sami. V okviru tehničnega dne so učenci izdelovali voščilnice, okraske, namizne aranžmaje in pekli piškote. Ustvarjalnost ne pozna meja, kar so dokazali tudi naši učenci skupaj s starši, babicami, dedki. Tako so se njihovi domovi odeli v praznično odejo. 

 Koordinatorici Tina Turin Puklavec in  Karmen Krabonja

USTVARJANJE DOMA

Razveselila sva se, ko sva videla, da bomo imeli božični bazar. Skupaj s svojim bratom sva izdelala snežaka iz papirja, za katerega sva navodila poiskala na spletu. Ustvarila sva še Božička in njegove jelene iz lesenih kolutov, ki nama jih je pripravil oče, in jih pobarvala s temperami. Z mamo smo pekli medenjake in  čokoladne razpokančke.  Vsi skupaj smo se zabavali in z veseljem ustvarjali izdelke za bazar. Vsako leto je bil ta dogodek v šoli, a letos je žal drugače. Lepše bi bilo, če bi te izdelke pokazali našim staršem, dedkom, babicam in ostalim pred našo šolo.

                                                                                                                                Jan in Rok Slana

BAZAR

Kot vsako leto je tudi letos naša šola izvedla bazar, vendar malo drugače. V spletno učilnico smo dobili navodila, kako bo bazar potekal. Za naju s Tarasom je bilo to nekaj novega. Z domačimi smo se dogovorili, da bomo spekli pecivo in izdelali voščilnice. Po končanem ustvarjanju sva na mizo pripravila božični dekoracijo. Nekaj najinih trenutkov ustvarjanja sva ujela na telefon in jih delila z učitelji. Čeprav sva v delu uživala, si želiva, da se bazar naslednje leto izvede v šoli, kot smo ga bili vajeni do sedaj. Komaj čakava, da se vrnemo v šolo in nadoknadimo vse zamujeno. 

Lana in Taras Rajh

DIŠALO JE PO PIŠKOTIH

Kot vsako leto smo na naši šoli priredili tehniški dan, ko smo otroci in učitelji izdelovali izdelke za Božični bazar. Letos je ta tehniški dan potekal malo drugače zaradi koronavirusa oz. šole na daljavo. Vsak učenec je delal sam od doma. Zjutraj smo dobili navodila za delo. Učiteljice so za nas pripravile predstavitev, kjer je bilo zapisanih nekaj idej za ustvarjane (lahko smo ustvarjali z lesom, izdelovali papirnate izdelke in božične origamije, ideja je bila tudi, da spečemo piškote, lahko pa smo prepustili domišljiji prosto pot. Jaz sem izdelala viseči okrasek za svojo sobo in hišico iz medenjakov. Okrasek je narejen iz modrega papirja in lepilnega traku. Iz papirja sem naredila osem enako dolgih trakcev. Njihove konce sem zalepila skupaj, da sem dobila krog. Krog sem na dveh straneh preoblikovala oz. prepognila, da sem izdelala elipso. Vseh osem elips iz papirja sem zalepila skupaj z lepilnim trakom in moj izdelek je bil končan. Izobesila sem ga na luč in zdaj krasi mojo sobo. Drugega izdelka sem se lotila tako, da sem si najprej narisala načrt, kako bo moja hiša iz piškotov izgledala in si zapisala vse mere. Nato sem pripravila testo, izrezala dele hiše in vse skupaj spekla. Med tem sem pripravila glazuro, s katero sem zlepila hišo, ko se je spekla. Pritrdila sem jo na podlago iz piškotov, ki sem jo posula s kokosom, ki je predstavljal sneg. Ko se je vsa glazura posušila, sem hišo še okrasila z bombončki. Ta ideja se mi je zdela super, ker je zasnežena vas oz. hiška zares primerna za zimske praznike, po praznikih pa jo lahko pojemo, ker je vsa sestavljena iz sladkarij. 😊

Ta dan se mi je zdel super, ker smo vklopili svojo kreativnost in se sprostili ob ustvarjanju.

Kaja Mar

VESELI DECEMBER

Meni je tehnični dan bil zelo všeč, ker rada ustvarjam. Naredila sem angelčka, snežinko in okrasek za na jelko iz papirja. Za krajšanje večera pa sem izdelala igro križec in krožec iz cedeja in zamaškov. Za malo božičnega vzdušja sem naredila hišo iz medenjakov, okrasila pa sem jo s pisanimi bombončki. 

Teja Mar

GALERIJA IZDELKOV