Učence 1. razreda in tudi predšolske otroke je obiskal dedek Mraz po sistemu drive in. Darila, ki jih je prispevala Občina Ormož, so prevzeli kar iz avtomobilov, seveda ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ. 

Kako so se ob tem počutili naši prvošolci, pa preberite sami.

Ko sva se z mamo peljala k dedku Mrazu, sva že od daleč videla lučke pri vrtcu. Dedek Mraz mi je bil zelo všeč, ker je bil zelo prijazen. Tudi njegov snežak je bil lep. Zelo sem se razveselil darila, ki sem ga dobil. Dobil sem tudi liziko za svojo sestro in brata. Tako da smo vsi nekaj dobili. Ko sva se peljala domov, sva po vasi opazovala božične lučke. Bilo je lepo. 

Blaž Lazar

Obiska dedka Mraza sem se zelo veselil. Na ta dan sem mamico vedno spraševal, kdaj že greva k dedku Mrazu. Ob prihodu so me navdušili veliki okraski na drevesu. Dedek Mraz in njegova pomočnica sta bila zelo prijazna. Tudi ravnateljica mi je pomahala v pozdrav. Darila sem se razveselil in ga bom z bratcem delil.                                                 

 Dino Majhenič

Včeraj sem bil zelo vesel, ko smo se usedli v avto in odpeljali k dedku Mrazu. Ko pa sva s sestrico dobila darila, sva bila oba zelo navdušena, pa potem smo si domov še peli pesmico o dedku Mrazu.

Leo Luka Habjanič Belcl

Super, da smo se srečali z dedkom Mrazom ter dobili darila. Zelo vesel sem bil, da sem spet videl šolo od blizu. Tudi glasba je bila prijetna. Ni mi pa bilo všeč, da sem dobil darilo skozi okno v avtomobil. Zelo sem si želel biti ob dedku Mrazu. 

Jakob Trstenjak

Bil sem zelo presenečen, ker je bila tema in so lučke lepo svetile. Slišal sem tudi božično glasbo. Želel sem si, da bi lahko šli iz avta, da bi bila predstava in da bi dedku Mrazu zapeli pesmico ter da bi bil s svojimi prijatelji.  Mislil sem, da bo dedek Mraz pravi, pa sem po glasu prepoznal, da se je vzgojiteljica Karmen oblekla. Nisem vedel, da bo dedek Mraz zraven sebe imel snežaka. Bilo je lepo. Hvala.

Timi Bratuša

Ob obisku dedka Mraza mi je bilo všeč, da sem spet videla dedka Mraza v živo, čeprav smo se samo pripeljali in odpeljali. Všeč mi je bilo darilo. Zelo mi je všeč, da je bil zraven tudi snežak. Darila sem bila zelo vesela.

 Sergeja Grnjak

Na poti sem občutil veselje in srečo, opazil sem tudi srno. Dedek Mraz je bil zelo prijazen in zahvalil sem se mu za darila. Videl sem prijatelje, pa bi se igral. Če bi lahko.

Martin Žorž

ČETRTKOV VEČER JE BIL ZAME NEKAJ POSEBNEGA. VAS ZANIMA ZAKAJ? ZATO, KER ME JE  OBISKAL DEDEK MRAZ. BILO PA JE TAKOLE:

Z ATIJEM IN MAMICO SMO SE PRIPELJALI NA PARKIRIŠČE PRED STARI DEL VRTCA. ČAKALI SMO V KOLONI. SKOZI OKNO AVTOMOBILA  SEM ZAGLEDAL ČUDOVITO SMREČICO, LUČKE SO SVETILE, SLIŠALA SE JE GLASBA. BILO JE KOT V PRAVLJICI. IN POTEM SEM GA ZAGLEDAL. BIL JE V BELI OBLEKI Z BELO BRADO. KAKO SEM SE GA RAZVESELIL! MISLIL SEM SI: TO JE POGUMEN DEDEK MRAZ, KI SE NE BOJI KORONE. KO SMO PRIPELJALI DO NJEGA, MI JE SRČEK ZAČEL MOČNO BITI. LE KAJ ME BO VPRAŠAL? IN RES ME JE VPRAŠAL KAR NEKAJ STVARI, JAZ PA SEM MU POGUMNO ODGOVORIL. DOBIL SEM ČUDOVITO DARILO, ZA KATEREGA SEM SE MU LEPO ZAHVALIL. OB KONCU SEM MU ZAŽELEL LEPE PRAZNIČNE DNI IN SE POSLOVIL. POTEM SEM ŠEL ŠE NA OGLED LUČK V ORMOŽ. MORAM PRIZNATI, MESEC DECEMBER JE RES NAJBOLJ ČAROBEN MESEC V LETU. 

  TIT HABJANIČ 

Bil sem navdušen, presenečen in vesel, ko sem ga zagledal. Vprašal je starše, če me lahko preseneti, če mi lahko da vitamine in liziko za mene in brata.

Naročil mi je, naj pozdravim brata Timoteja. Imel je belo brado, bela oblačila, bele rokavice in palico.

Nejc Novak

Zelo sem bil vesel, da sem po enem letu spet srečal dedka Mraza. Letos je bil z njim tudi snežak. Razveselil sem se zmaja, nahrbtnika in lizike.

Maj Rakuša