ŠPORTNI DAN

Zbrali smo se na igrišču. Ko smo se zbrali vsi, smo začeli kolesariti. Prvič smo se ustavili pri kapeli, da smo nekaj spili in jedli sladkarije. Ko smo začeli kolesariti, je Bono rekel, da se lahko ustavimo pri njih, kajti živijo v Lahoncih, ki je tudi naš cilj. Potem smo nekaj časa še bili tam, nato pa smo začeli kolesariti. Ko smo prišli v Ivanjkovce, je bil postavljen poligon in smo se vsi peljali. Poligon je bil težak. Tako je dan minil.

                                                      Lena Grof Štih

TENIS

Športni dan smo izvedli v petek popoldne. Zbirali smo se pri gasilskem domu, kjer smo se razdelili v štiri skupine. Jaz, moj brat Mitja in mama smo igrali tenis. Na tenisu smo se najprej učili servirati. Nato smo vadili udarce, kot sta forhend in bekend. Ko smo zvadili udarce, smo zaigrali v dvojicah. Najlepše je bilo, ko smo igrali proti staršem. Zanimivost tenisa je, da se lahko igra na različnih podlagah. Mi smo igrali na peščeni podlagi. O tenisu sem se naučil tudi nekaj novega, spoznal sem, da se točke štejejo po petnajst in da se servis, na katerega nasprotnik ne udari, imenuje as.

                                              Nejc Babič

KOLESARJENJE NA KRAJŠI TURI

V petek smo se odpravili v Lahonce s kolesom – krajša tura. Z nami sta šli učiteljici Andreja in Marjetka. Šli smo do šolskega igrišča, pot pa smo zaključili pri mojem sošolcu Bonu. Med potjo smo imeli enkrat pavzo, da smo se malo okrepčali. Ko smo prispeli na cilj, smo počivali pol ure, popili vodo in se malo posladkali. Po našem oddihu smo se odpravili po isti poti nazaj v šolo. Ko smo prišli nazaj do šolskega igrišča, sta nas tam počakala kuhar in kuharica. Tam sta nam dala hot-dog, sok, vodo in jabolko. Potem smo odšli na igrišče in kmalu domov.

Lana Rajh

POHOD NA RUNEČ

V petek popoldan smo se zbrali na igrišču. Pozdravila sta nas ravnateljica in župan. Skupaj z starši in učitelji smo se odpravili na Runeč. Hodili smo po pločniku, med vinogradi in po gozdu. Med potjo smo se večkrat ustavili in pili, ker je bilo zelo vroče. Ko smo prispeli na Runeč, so nas tam čakali prigrizki in pijača. Otroci smo igrali nogomet, starši in učitelji pa so se pogovarjali. Po krajši poti smo se odpravili v Ivanjkovce. Na igrišču smo dobili malico. Potem sem odšel domov in si odpočil.

Rok Slana

KOLESARSKI POLIGON

Mentorice projekta Varno na kolesu so pripravile kolesarski poligon. Učenci smo se preizkusili. Na začetku je zgledalo preprosto, ko pa sem začela, sem ugotovila, da se moram kar potruditi in biti zelo spretna, da mi uspe. Težko je bilo, a mi je uspelo. Počutila sem se odlično.

Valentina Lazar

Neja Kolbl: »Bila sem na poligonu. Bilo je dobra. Bila sem spretna. Zraven je hodila moja mama.«

Ema Marinšek: »Na poligonu so bile ovire. Najtežja je bila, ko sem morala odpeti verigo in se peljati okrog. Morala sem jo nazaj pripeti.«

Lucija Kosec: »Kolesarila sem z mamo in bratcem. Bilo je super, ker smo bili skupaj.«

Rok Petek: »Kolesaril sem z atom in bratcem. Bilo je dobro, ker smo se gibali.«

Stella Novak: »Skupaj z mamo, bratcem in sestrico sem bila pohodu. Zanimivo mi je bilo, ker so bili zraven sošolci.«

Mitja Babič: »Z mamo sva igrala tenis. Naučil sem se igrati.«

Gal Kustec: »Pri tenisu sem udarjal preko mreže. Zabaval sem se.«