UČENCI 3. RAZREDA PO SREČANJU S KRESLINOM

KRESLINOVA POT

Kakor zvezda na nebu

me jutro zbudi.

Oko, poglej, nese tja,

v tiste meglice nad mursko polje.

Vse se da, vse se da, dekle moje.

Vse se da, vse se da dekle moje.                              

Pojdi z menoj z goričkega v Piran.

Ptički moji, pojte mi.

Daleč je moj rojstni kraj,

preko Mure preko Drave.

Zapisal Timotej Trkulja s pomočjo mamice.

SREČANJE Z VLADOM KRESLINOM

Včeraj smo se srečali s kantavtorjem Vladom Kreslinom. Najprej nam je povedal, da prihaja iz Prekmurja, natančno iz Beltincev. Njegov ata je bil glasbenik, zato je tudi on šel po njegovih stopinjah. Povedal nam je tudi, kako se je skrival v gledališču in si predstavljal, kako na odru poje in igra. Začel je kot bobnar, nato pa je postal kitarist in eden od najboljših kantavtorjev v Sloveniji. Nastopal je z mnogimi domačimi in tujimi zvezdniki. Danes je avtor številnih pesmi, ki jih poznamo skoraj vsi. Zelo sem vesel, da sem ga spoznal in upam, da se bom udeležil kakšnega njegovega koncerta.

Tim Novak

VLADO KRESLIN PRI MENI DOMA (domišljijska zgodba)

Bilo je mrzlo jutro, par dni pred božičem. Ko sem se zbudila, mi je mama rekla, da dobimo obisk. Prišel bo Vlado Kreslin. Komaj sem čakala, da pride in nam kaj zapoje. Končno je prišel. S sabo je prinesel kitaro. Skuhala sem čaj, saj ga vem sama pripraviti, mama pa je ponudila piškote, ki sva jih spekli. Imeli smo se zelo lepo ob čajanki in smo peli.

Ko je že zunaj bila skoraj tema, je odšel domov. Imela sem se lepo. Sedaj pa že komaj čakam Božička.

Tiana Hanželič

K sebi domov v Lahonce sem povabil Vlada Kreslina iz Prekmurja. Ko sva sedla k mizi, sem mu ponudil piškote in skodelico čaja. Pel mi je njegove pesmi. Pesmi sva tudi poslušala. S seboj je prinesel črno kitaro in na njo igral. Povedal sem, da so mi njegove pesmi všeč. Pokazal sem mu svojo  sobo in svoje umetnine. Skupaj sva si izmislila novo pesem in jo zapela. Zelo sva se zabavala in sladkala s slaščicami. Povabil me je k sebi na obisk v Prekmurje.

Tian Magdič

PESEM NJEGOVA

BIL JE DAN, KO SEM GA SREČAL, 

JA, NJEGA KRESLINA, 

BIL JE KOT KISLINA

TISTEGA DNEVA.

NISEM GA ŠE POZNAL,

UPAM, DA GA BOM KMALU SPOZNAL.

TISTA ZAKARTANA URA,

PESEM JE NJEGOVA.

ČAKAM SREČANJE V ŽIVO, 

DOMA JE V BELTINCIH ČEZ NJIVO.

POSLUŠAM GA DANES,

JUTRI, VEČNO.

Lan Vidovič s starši

ČE  BI VLADO  KRESLIN PRIŠEL  K

MENI DOMOV, BI MI ZAIGRAL ENO PESEM.

JEDLA BI  KOKICE IN  GLEDALA  BI FILM.

POTEM BI MU POSTREGEL PIŠKOTE IN ČAJ.

                                                              Grega Poredoš

ČE BI ME OBISKAL VLADO KRESLIN

Grega Ostrc: Bil bi dan in Vlado Kreslin bi pozvonil. Jaz bi rekel: Kdo je? in bi odprl vrata in zagledal Vlada Kreslina. Jaz bi rekel: Dober dan! Bi vstopili Vlado. Ja, seveda. Jaz bi mu ponudil copate. Ko bi prišel notri, bi vprašal, ali bi pili čaj in piškote. Ja, bi piškote in kavo. Babici bi rekel, da je Vlado Kreslin pri nas in da bi rad pil kavo in jedel piškote. Babi bi rekla, hitro na delo. Potem ko bi pripravil piškote in skuhal kavo, bi sedel in vprašal: Kje ste se rodili, kakšno je bilo vaše otroštvo, kako ste dobil idejo da bi postali glasbenik? On bi rekel:  rodil sem se v Beltincih, moje otroštvo je bilo malo nagajivo, ampak tudi ocene so bile kar dobre, potem se mi je posvetilo, da bi postal glasbenik. Joj, zdaj pa moram iti nazaj domov, bi rekel Vlado. Jaz bi rekel hvala, da ste prišli in še kdaj pridite. Adijo, adijo…

Gal Kustec: Obiska Vlada Kreslina bi se zelo razveselil. Njegova včerajšnja predstavitev mi je bila zelo všeč. Ob obisku bi mu skuhal domači čaj in ponudil kekse, ki sva jih spekla z mamo, da bi se posladkal. Pokazal mu bi svojega zajčka Piksija, muco Ulo in papigo z imenom Kraki. Pokazal mu bi svojo sobo in kje se sedaj trenutno učim, ko poteka šola na daljavo. Prosil bi ga, da mi zapoje kakšno pesem in zaigra na kitaro. Tudi sam bi poskusil zapeti kakšno pesem z njim.

Njegovega obiska bi res bil vesel, saj mi je bilo všeč njegovo petje ter da igra toliko različnih instrumentov in je zelo zabavna oseba.