Na šolskem krosu sem bila prva, zato sem se pripravljala za medobčinski kros. Medobčinski kros je potekal v Ormožu. Na ta kros smo se pripravljali v šoli, da bi dosegli čim boljše rezultate. Na medobčinskem krosu sem bila druga, to je pomenilo uvrstitev na državno. Zelo sem bila ponosna, saj sem prvič šla na državno tekmovanje. Ker je državno tekmovanje pomembno in sem želela dobiti kakšno nagrado, sem se pripravljala doma. Vsak dan sem šla teč dva kilometra, da bi pridobila kondicijo, tri dni do krosa pa sem vadila hitrost. Ko je prišel dan državnega tekmovanja, sem tekla več kot pol kroga med zadnjimi, saj se nikakor nisem mogla prebiti čez množico. Ko pa je bilo nekaj metrov do cilja, sem šprintala čez cilj. Uresničila sem svoj cilj in željo ter stopila na tretjo stopničko. Sem zelo ponosna in vesela.

Živa Majdič

KROS

Na naši šoli vsako leto v septembru pripravimo jesenski kros, na katerem sodelujejo otroci vseh razredov. Vsak razred preteče razdaljo, primerno starosti. Naš razred je pretekel razdaljo 1000 m. Z veliko prednostjo sem osvojil 1. mesto in imel najboljši čas izmed vseh učencev na šoli – 3, 32 min. S tem sem si prislužil naziv »Najhitrejši fant na šoli«.

Kot prvouvrščeni sem potem sodeloval na medobčinskem krosu, ki je potekal v mestnem parku v Ormožu. Tudi tam se je zbralo veliko tekačev. Tukaj so sodelovali učenci od 5. do 9. razreda, ki smo na šolskih krosih osvojili prva tri mesta. Štartal sem bolj slabo, vendar sem premagal konkurenco in tudi tukaj osvojil prvo mesto, česar sem bil zelo vesel. Vesela in ponosna sta bila tudi naš učitelj Luka in učiteljica Vesna, ki sta nas spremljala. 

Učiteljica Vesna me je kmalu obvestila, da se bom udeležil tudi krosa na državni ravni, ki je potekal v Ravnah na Koroškem, v soboto, 9. oktobra. Starši so nas pripeljali v Ormož na avtobusno postajo, kjer so nas čakali učitelji in drugi spremljevalci. Ob pol osmih smo se z avtobusom podali na pot. Vožnja je bila zanimiva, mi pa dobre volje in v pričakovanju novih izzivov. Ob enajsti uri se je pričel kros za 5. razrede, nato smo se pripravili in odtekli 6. razredi. Tekli smo na 500 metrov. Konkurenca je bila močna, saj smo bili zbrani le najboljši tekači iz cele Slovenije. Osvojil sem 4. mesto. Bil sem ponosen, saj nas je teklo 22 najboljših tekačev. Zelo sem se veselil tudi uspehov drugih tekačev in za njih športno navijal. 

Tudi na poti domov smo bili razigrani, ponosni in veseli, da smo bili del tega dogodka.

Anže Školiber