…Vse zna rasti, tudi MI…

Ptice vedo, kam leteti. Ptice se znajo nasloniti na veter. Sonce zna vstajati, sijati in potoniti. Mesečina zna preplaviti polja, rosa se zna lesketati v jutru, čebela najde pot domov. Gozdovi znajo molčati. Izvir najde pot iz teme.

Tudi mi, osmošolci, znamo rasti, znamo živeti, verjeti. Znamo dihati z naravo in drug z drugim. V tednu od 7. 6. do 11. 6. smo ponovno dokazali, da skupaj zmoremo več. Teden smo preživeli na Pohorju, v domu Planinka med ustrežljivim osebjem, prijaznimi učitelji. Zahvala vodji doma, Aleksandri Janc, ki nas je prijazno sprejela in omogočila nepozabljive spomine.

Raziskovali smo potoček v gozdu, se sprehodili ob slapu Skalca. Plezali smo visoko in z loki ciljali daleč. Preizkusili smo svojo vzdržljivost in z nordijsko hojo osvojili Bellevue. Astronomija nam ni bila neznanka. Joj, ne vprašajte, orientacija s pomočjo karte. Nekateri, predvsem pa učiteljici, bi še danes tavali po gozdu, če nas ne bi privabil omamen vonj iz kuhinje. Še dobro, da smo bili v bližini doma.

Večerni sprehod in druženje ob ognju. Ostalo pa naj ostanejo naše skrivnosti.