SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK
Ta dan nam je vsem učencem bil zelo pomemben. Vsi smo se naučili kaj novega. Zjutraj smo se zbrali in si postregli s kruhom, medom, maslom, mleko in jabolkom. Med zajtrkom smo peli Čebelarja. Na harmoniki sta nas spremljali Alina Anželj in Rebeka Gregorinčič. Po zajtrku je vsak razred pripravil različne pekovske izdelke, kot so kruh, pletenice, potico, dražgoški kruhek, lectovo pecivo. Vzdušje je bilo zelo sproščeno in prijetno.
Alina Slavinec in Ameli Zoja Kumer
Alina Anželj:»Zelo všeč mi je bila predstavitev o zdravi prehrani, saj sem se veliko naučila. Pomembno je, kaj jemo in kako moramo imeti razporejeno hrano na krožniku.«
Jan Slana:»Všeč mi je bilo, ker smo v 7. razredu pekli orehovo potico. Potica je bila zelo okusna.«
Tanja Veldin:»Všeč mi je bilo, da sta Alina in Rebeka igrali harmoniki, mi pa smo peli.«