Pri pouku slovenščine smo se poigrali z besedami, ki imajo skupni koren in podoben pomen. Preberite zanimive primere sedmošolcev.

KAJA MAR

Zdravnik si je oblekel zdravniško haljo in odšel v zdravstveni dom. V zdravniški sobi ga je pričakal nezdravpacient. Zdravnik ga je pregledal in mu predpisal zdravljenje z zdravili. Bil je presenečen nad zdravstvom, ker je kmalu bil ozdravljen. Za dobro svojega zdravja je šel večkrat v zdravilišče.

Bolnik je zbolel za boleznijo bolečega grla. Da bo bolečina izginila je jemal tablete proti bolečini. Kmalu ga grlo ni več bolelo, zato ni rabil iti v bolnico. Vesel je bil, da ni več bolehal, ker se je bal bolničarjev.

ŽIVA MAJDIČ

V zdravilišču in zdravstvenem domu delata zdravnik in zdravnica. Vsi so zdravi, ker jim pomaga zdravilec. Tudi pijejo veliko zdravilnega čaja za zdravo počutje.


Lina barva barvno risbo, da bo vse barvno. Z barvico pa je pobarvala barvno pobarvanko.

NUŠA MORAVEC

Plesalka in plesalec sta odšla na plesišče in odplesala polko.

ROK OSTRC

Živel je človek, ki je poudarjal, kako pomembno je zdravje. Ko je nekega dne zbolel, je šel na zdravljenje k zdravniku. Zdravnik mu je predpisal zdravila.  

MATEJ POREDOŠ

Nik je je nek dan mami predlagal, da bi šli v zdravilišče, ker je to zdravilno.

Mama mu je odgovoril da je to super ideja in se ji zdi to bolje kot zdravila in 

da bi bilo to super za njihovo zdravje. Ko so prišli iz zdravilišča, je Nik povedal: ”Počutim se tako zdrav!”


NIKO RAKUŠA

Plesalec je oboževal ples  in je vedno zmagal plesni dvoboj in bil všeč vsaki plesalki. Nikoli ni nehal plesati, pa čeprav si je pri plesu že večkrat zlomil nekaj.

LUCIJA PAVIČIČ

Jožica je imela šibko zdravje. Zato se je odločila, da gre k zdravniku. Zdravnik in zdravnica sta jo pregledala. In zdravnica ji je napisala zdravilo. In zdravnik jo je poslal na zdravljenje.

TAJA TRSTENJAK

Zdravniku se je zdravje poslabšalo. Šel je v zdravilišče, za njega so poskrbeli drugi zdravniki in zdravnice. Čez nekaj časa se je pozdravil. Njegovo zdravje je spet bilo brezhibno. Ne rabi več jemati zdravil.

Nekega dne je bolnišnični delavec dobil zobobol. Imel je grozne bolečine. Odpeljali so ga v bolnišnico. Tam je dobil še bolezen.