V okviru projekta Berideli, spodbujanje bralne pismenosti pri mladih, ki ga izvajata založba Beletrina in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, nas je s svojim obiskom počastil akademski slikar in ilustrator Damijan Stepančič. Posveča se predvsem mladinski knjižni ilustraciji, zanimajo ga zgodbe, povezane z zgodovino. Zadnje čase se vedno bolj posveča tudi zgodovinskemu stripu, kjer lahko temeljito obdela posamezne teme. Prav tako ga zanima delo z lutkami. Prejel je že mnogo nagrad.

Kot šola smo se na vzpodbudo ravnateljice vključili v projekt, z namenom branja klasičnih vrhunskih del za mladino in aktualizacije prebranega.

Izvedel je delavnico z učenci 6. in 8. razreda. Učenci so pri pouku slovenščine brali Ostržka, učenci 8. razreda pa Malega princa. Ilustrator je učencem prebral del zgodbe in učenci so na svoj način ta del ilustrirali. Bili so polni domišljije, ustvarjalni, navdušeni. Srečanje je zaključil z mislijo, naj v življenju počnemo stvari z ljubeznijo, s srcem in se resnično posvetimo tistemu, kar nas veseli. 

Vsako srečanje pusti sledi in te danes bodo nepozabne. Vsaka nova izkušnja, vsak nov nasvet, vsaka življenjska modrost nas obogati.

Učiteljici Brigita in Urška