Učenci in učitelji OŠ Ivanjkovci  v tednu otroka, ki je  od 4.10. 2021 do 8.10.2021, hodimo v šolo peš, nekateri učenci pa prihajajo s kolesi. 

Veliko naših otrok že prihaja v šolo s šolskimi avtobusi, kar se tudi šteje med trajnostne načine. Kljub temu da smo šolske prevoze v tem tednu odpovedali, smo zelo ponosni na naše učence, starše, upokojence, babice, dedke, krajane. S tem ko smo odpovedali avtobusne prevoze, bomo s privarčevanimi sredstvi financirali prevoze za različne dneve dejavnosti.

S tem ko hodimo peš pa skrbimo za svoje zdravje in se v šoli že prvo šolsko uro ne samo dobro počutimo- temveč tudi bolje sodelujemo. 

učiteljica Klavdija

S tem ko hodimo peš, skrbimo za svoje zdravje, cel dan se počutimo boljše. Ko hodimo v šolo peš ali pa s kolesom, zmanjšamo onesnaževanje okolja. S tem razmišljamo trajnostno in smo v sožitju z naravo, pri tem nam pomagajo starši, stari starši in sorodniki. Radi hodimo peš, z hojo se sprostimo.

Taja Trstenjak in Ameli Zoja Kumer

Tako kot vsako šolsko leto smo tudi letos na naši šoli izvedli projekt PEŠ V ŠOLO. Takrat vsi učenci hodimo v šolo in domov peš ali s kolesom. Projekt je potekal v tednu otroka. Odpovedali smo šolske avtobuse in denar, ki smo ga privarčevali, bomo porabili za šolske ekskurzije. Tega tedna se vedno vsi veselimo, saj ne samo da je sprehajanje in kolesarjenje zdravo, ampak to tudi zelo radi počnemo. Vsako jutro so se po določenih relacijah zbirali učenci in skupaj hodili do šole, medtem ko smo nekateri kolesarili. Tako smo prišli v šolo polni energije in pripravljeni na delo. Po končani šesti uri pouka smo se spet zbrali in skupaj odšli domov. To prakticiramo že več let in upam, da bodo tega deležne tudi kasnejše generacije.

Kaja Mar 

Učenci 5. razreda o svojih občutkih v tednu otroka, ko smo hodili peš…

Larisa Hebar: Pot je bila zanimiva, poučna, hoditi peš je bilo zdravo in še razgibali smo se. Všeč mi je bilo, da nas je zunaj pred šolo čakal topel čaj in jabolka. Hoja peš pomaga tudi naravi in živalim, ki živijo v ribnikih, na travniku in v gozdu, saj je bilo v tem tednu manj izpušnih plinov.

Teja Mar: Med izvajanjem projekta Peš v šolo se počutim super, ker vem, da je hoditi peš ali se peljati s kolesom bolj prijazno do narave in zraven še zase nekaj narediš. Sedaj že dve leti kolesarim in na poti domov imam visok hrib in na njem sem pridobila veliko kondicije. Pot je zelo zanimiva in poučna.

Nik Miklošič: Všeč mi je bil deževen dan, ker je bilo tako osvežilno.

Julija Gašparič: Peš v šolo mi je bilo zelo všeč. Na prejšnji šoli tega nismo imeli, zato mi je je to tu zelo presenetilo. Lepo je bilo vide4ti živali ob poti, naravo. In vsak dan spoznavati nove učitelje, ki so hodili z nami. En dan nas je spremljala učiteljičina psička. V sredo smo poslušali glasbo, seveda bolj tiho, da smo še vedno slišali promet. Zelo sem uživala. Po poti smo jedli grozdje in nabirali kostanje. Naslednje leto bom že lahko kolesarila.

Nika Novak: Najlepše je bilo hoditi peš, brez avtomobi8la. Lahko smo uživali v naravi in se gibali. Lepo je poslušati, ko ptički pojejo. Dihali smo čist zrak in še narava je čistejša.

Katarina Žličar: Meni je najljubše, da lahko hodim s prijatelji. Všeč mi je, da lahko opazujem naravo. In tudi to, da nismo nosili težkih torb.