Učenci 4. razreda smo  v času od 13. do 24. 9. 2021, izvedli obvezni program plavalnega opismenjevanja iz šolskega leta 2020/21. Plavalni tečaj smo izvajali v bazenu Gimnazije Ormož, ki sta ga vodila učitelj Luka Lovrec in Maja Novak. Najprej smo preverili začetno stanje učencev, nato pa je sledilo postopno učenje. Od prilagajanja na vodo, do pravilnih tehnik – hrbtno, prsno, kravl, reševanja, 10-minutno plavanje in izvajanje različnih iger na vodi. Učenci so usvajali morske konjičke in delfinčke. Prav vsi so dosegli svoj zastavljeni cilj in postali pravi plavalci.

Mnenje učencev:

Gal Kustec: Na plavanju mi je bilo odlično. Naučil sem se plavati, ker prej nisem znal. In zdaj že odlično plavam. Zelo mi je bilo všeč, ko smo se poleg učenja tudi zabavali.

Rok Petek: Počutili smo se odlično. Tam smo zelo uživali. Učitelj Luka nas je učil plavati. Vsi učenci smo dosegli svoj cilj in se zelo dobro naučili plavati. 

Tim Novak: Na plavalnem tečaju sem se počutil zelo dobro. Najbolj všeč mi je bilo, da smo večino časa plavali v globokem bazenu. Dosegel sem svoj cilj.